Koor Amuze

Ontstaan

Het Koor werd in het begin van 2002 opgericht met meteen een concreet project voor ogen: het Kasteelconcert eind augustus 2002 aan het Kasteel van Poeke. Het werd op korte tijd door de dirigent Steven Prengels klaargestoomd om dit project ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Jeugdorkest, een extra elan te geven.

Het succes en vooral het enthousiasme van de koorleden deed ons afstappen van het 'projectkoor'. Een vaste repetitiedag werd ingelast en ons koor werd een volwaardig deel van de muziekvereniging. Het repertorium werd vrij snel uitgebreid en nieuwe projecten werden gelanceerd. 

In juni 2007 kwam het koor onder leiding van Steven voor de eerste keer naar buiten met een eigen project. Dit prachtige 'Midzomer-concert' in het Kasteel van Poeke was een groot succes. Het bewees dat het koor steeds verder groeide en meer kon dan enkel als begeleidingskoor optreden. Na de zomer van 2007 moesten we afscheid nemen van Steven maar met Andy Dhondt vonden we een sterke vervanger. Het koor groeide uit tot een volwaardig koor. Samen met het Jeugdorkest en met de Concertband staat het koor regelmatig op het podium. Maar ook eigen concerten zoals het 'Valentijnsconcert', onze 'Summertime' in 2009, het concert 'Proef passie' in 2011, het jubileumconcert 'After 10' in 2012 en 'Volle maan' in 2013 werden gesmaakt. Eigenzinnige concerten waar niet enkel zang, maar ook poëzie, woord, dans, en lekker eten vaak een rol speelden.

In januari 2012 deden we voor het eerst mee aan het provinciale koortoernooi. We zijn opgekomen in de tweede graad en hebben die plaats met onderscheiding en veel lovende woorden van de jury, bevestigd gekregen. 

Na Aalter Promt 2014 moesten we Andy als koordirigent laten gaan... Vanaf het najaar van 2014 tot de zomer van 2017 nam Annelies De Kimpe de fakkel als dirigente over. Ook met Annelies werd ons koor sterker. Zeker op technisch vlak werden we goed begeleid en leerden we veel bij. Ondertussen hebben we ook gezongen onder leiding van Jacob Vermeire, een jonge enthousiaste muzikant die met ons een gezellig en levendig concert bracht; 'Café d'Amour'. 

Ondertussen staat ons koor onder leiding van Jonas Veirman.  Jonas studeerde in 2016 af als Master Uitvoerende Muziek Jazz/Pop aan het Conservatorium van Gent en  en aan de Folkshögskolan För Music och Scene in Göteborg, Zweden. Bigbandmuziek is zijn grote passie en zo trad hij als leadzanger op met bekende bigbands en orkesten van over de hele wereld. Daarnaast treedt hij ook op met eigen projecten en doet hij backings bij andere grote projecten. Hij geeft ook les op HoGent en aan verschillende kunstacademies. 

We werken met het koor aan een gevarieerd repertoire, verschillende genres komen aan bod. Er heerst een ontspannen, gemoedelijke sfeer en iedereen voelt zich verbonden door die ene passie: ZINGEN!