Koor Amuze

Ontstaan

Het Koor werd pas in het begin van 2002 opgericht met meteen een concreet project voor ogen: het Kasteelconcert eind augustus 2002 aan het Kasteel van Poeke. Het werd op korte tijd door de dirigent Steven Prengels klaargestoomd om dit project ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Jeugdorkest, een extra elan te geven.

Het succes en vooral het enthousiasme van de koorleden deed ons afstappen van het 'projectkoor'. Een vaste repetitiedag werd ingelast en ons koor werd een volwaardig deel van de muziekvereniging. Het repertorium werd vrij snel uitgebreid en nieuwe projecten werden gelanceerd. 

In juni 2007 kwam het koor onder leiding van Steven voor de eerste keer naar buiten met een eigen project. Dit prachtige 'Midzomer-concert' in het Kasteel van Poeke was een groot succes. Het bewees dat het koor steeds verder groeit en meer kan dan enkel als begeleidingskoor optreden. Na de zomer van 2007 moesten we afscheid nemen van Steven maar met Andy Dhondt vonden we een sterke vervanger. Het koor groeide uit tot een volwaardig koor. Samen met het Jeugdorkest en met de Concertband staat het koor regelmatig op het podium. Maar ook eigen concerten zoals het 'Valentijnsconcert', onze 'Summertime' in 2009, het concert 'Proef passie' in 2011, het jubileumconcert 'After 10' in 2012 en 'Volle maan' in 2013 werden gesmaakt. Eigenzinnige concerten waar niet enkel zang, maar ook po√ęzie, woord, dans, en lekker eten vaak een rol speelden.

In januari 2012 deden we voor het eerst mee aan het provinciale koortoernooi. We zijn opgekomen in de tweede graad en hebben die plaats met onderscheiding en veel lovende woorden van de jury, bevestigd gekregen. In 2016 gaan we deze uitdaging opnieuw aan! 

Na Aalter Promt 2014 moesten we Andy als koordirigent laten gaan... Vanaf het najaar van 2014 tot de zomer van 2017 nam Annelies De Kimpe de fakkel als dirigente over. Bij de start in september dienden we opnieuw op zoek te gaan naar een artistiek leider voor het koor. Een nieuwe dirigent werd gezocht en gevonden! We werken met het koor voortaan samen met Jacob Vermeire aan een gevarieerd repertoire, verschillende genres komen aan bod. Er heerst een ontspannen, gemoedelijke sfeer en iedereen voelt zich verbonden door die ene passie: ZINGEN!